keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Uusi vuosi ja vanhat kujeet

Hiljaiselo suoritettu ja siinä samalla hautajaiset ja muutkin kissanristijäiset suoritettu. Eli double check - joka asiaan.

Treenit maistuivat paskalta papan 4.12 poismenon jälkeen ja sen jälkeen mentiinkin viikko aikalailla laput silmillä. Koitin käydä kyllä salilla palloilemassa, mutta tuntui ettei unettomien öiden jälkeen saanut kropasta mitään irti, siihen mukaan luettuna työt, josta vapaata ei kauheasti irronnut.




 Kuitenkin käyty, eli omaan muistivihkoon saa laittaa check merkintöjä niin maan perkeleesti.

Sitten itse asiaan. Uusivuosi tekee vahvasti tuloaan ja kohta salit jälleen täyttyvät elämäntaparemontin tekijöistä ja tammikuun laihduttajista. Olit sitten uusi tai vanha tekijä, en ole ikinä sisäistänyt miksi tämä uusi ihana ja ihmeellinen elämä pitää aina aloittaa tammikuussa.

No, jos nyt kuitenkin pääset sinne salille tammikuussa, on se edistystä siinä määrin että viime kerrasta on se 11kk aikaa jolloin viimeksi oli tammikuu. Ei kannata aloittaa ihan järisyttävän maagisella sykkeellä, muuten käy nopeasti niin, että innostus lopahtaa ennenkuin kunnolla alkaa, sillä olet sykkinyt kroppasi niin jumiin ettei siinä edes ole mitään hauskaa. Kroppasi on muutenkin aivan WTF tilassa, kun aineenvaihdunta joutuu jälleen töihin ja lihakset heräilevät horroksestaan.

Kuitenkin vaikeinta tässä asiassa tuntuu ihmisile olevan se aloittaminen ja sen ylläpitäminen? - Kuinka siis ylläpitää tammikuun elämäntaparemontti koko vuoden?
a) Tee realistiset tavoitteet.
b) älä yritä tehdä kaikkea kerralla - tällä tarkoitan nyt sitä että olet vuoden mättänyt paskaa suuhusi etkä liikkunut ja yhtäkkiä tavoitteesi on 8 treeniä viikkoon ja miinuskalorit. EI, EI & EI
c) Pakoita ystävät mukaan.
d) haali positiivisiä ihmisiä ympärillesi
e) älä lannistu - muista että terveellinen painonpudotus on n. 0,5kg viikossa, alussa toki lähtee nopeammin nesteiden takia, mutta muuten mennään hitaasti kohti tavoitteita.
f) ota aikaa itsellesi
g) alussa ei ole tarkoitus repiä itseäsi kasaan, vaan hitaasti lähteä herättelemään lihaksia horroksesta ja rakentamaan kuntoa uudelleen
h) muista venytellä

Isot muutokset elämässä vaativat aikaa, eikä niitä tarvitse tehdä kerralla. Jäitä hattuun siis tässäkin hommassa. Ruokailu tottumusten muuttaminen vie aikaa - ensin jätät herkut pois, pikkuhiljaa lisäät vihanneksia ruokavalioosi ja totuttelu säännölliseen ruokailurytmiin vie aikaa tottua. Ota siis reilusti aikaa kaikkeen - Äläkä lannistu!

Jokainen me olemme jostain lähdetty! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti